לוגו הריונית חדש
כרית הריון
תנועות עובר

תנועות עובר

מאיזה שבוע מרגישים תנועות עובר? מה מרגישים שהעובר זז בתוך הבטן? כמה העובר צריך לזוז בבטן? איך אפשר לעקוב אחרי תנועות עובר בתוך הרחם? ומתי מומלץ לפנות לבדיקה רפואית?

+ בונוס בשבילכן קוראות הריונית
  איך מגלים איזה טעם התינוק שלך אוהב?
ואם יש לו כישרון מוזיקלי?
ואיך תדעי איזה אנשים הוא אוהב כשהוא עדיין בבטן?

מתי העובר מתחיל לזוז

האמת, שהעובר זז בתוך הבטן משלבים מאוד מוקדמים של ההריון, אבל הוא כל כך קטן שאת לא מסוגלת עדיין להרגיש אותו, השבוע המוקדם ביותר שבו כבר אפשר להתחיל להרגיש תנועות עובר הוא שבוע 16 להריון, רוב הנשים לא ירגישו כלום בשבוע הזה, והרבה נשים גם לא בשבועות הבאים אחריו, 

למעשה, אישה שמעולם לא ילדה מתקשה יותר להרגיש את תנועות העובר בהתחלה, ולכן רק בסביבות שבוע 20 יתחילו להיות מורגשים תנועות קלות מאוד של העובר, והתנועות יתחזקו בהדרגה,

כל אישה בהריון צריכה להרגיש את העובר שבתוכה זז, כשמתחילים להרגיש את העובר כשהתינוק כבר יחסית מספיק גדול, מרגע שהאישה מתחילה להרגיש את תנועות העובר בתוכה היא תרגיש אותו יותר ויותר ככל שההריון מתקדם ואפילו תוך כדי הלידה.

תנועות עובר אולטראסאונד

מאיזה שבוע מרגישים תנועות עובר

בשבועות הראשונים רק האישה שבתוכה נמצא העובר יכולה להרגיש את התינוק, וגם לא תמיד התחושות הן ברורות (האם זו היתה תנועה של עובר או רק קרקור של הקיבה?) כי התנועות הן מאוד עדינות וכמעט בלתי מורגשות, בשלב הבא התנועות של העובר הופכות להיות ברורות, האישה מרגישה “משהו זז בתוך הבטן” כבר אין ספק, זה לא רפרוף כנפי פרפר, זה בעיטה חלשה מבפנים.

לאחר מספר שבועות כשהעובר גדל עוד התזוזות שלו מצליחות להזיז את הצד החיצוני של הבטן,

כך שמי שיניח את היד על הבטן של האישה בהריון יכול להרגיש תזוזה שהעובר זז, בהמשך התפתחות ההריון התזוזות של העובר הופכות להיות חזקות יותר וברורות יותר (לפעמים אפילו כואבות מעט לאישה) ועל ידי הסתכלות על הבטן ההריונית אפשר לראות את הבטן זזה שהועבר בתוכה משנה תנוחות.

מה מרגישים בתנועות עובר ?

בהתחלה התחושה של תנועות עובר בתוך הבטן היא הרגשה לא חזקה וברורה, קל לטעות ולחשוב שזה דמיון, או משהו אחר, אבל כשקולטים את התחושה המסוימת הזו של “רפרוף כנפיים” או “גלים” או “דגדוג פנימי” מבינים שהתחושה העדינה שמשהו מדגדג מכיוון הבטן זה לא עוד בטן מתהפכת מקלקול קיבה, אלא תנועות עובר של תינוק זז, שאת התזוזות שלו כבר אפשר להרגיש, 

בהמשך ההריון התנועות של העובר מורגשות כמו בעיטה קלה או תנועה קופצנית, ולקראת סוף ההריון קרוב ללידה, אפשר להרגיש כל החלפת תנוחה כמעט של העובר בבטן, וגם לראות את הבטן זזה מבחוץ.

חשוב לשים לב כחלק מהתפתחות העובר בבטן לפעמים מרגישים את השיהוקים של העובר, שזה בעצם קפיצות של הבטן כל כמה שניות קצובות, זה לא קשור לתנועות ולתזוזות העובר אלא להתפתחות מערכת הנשימה של העובר.

תנועות עובר

למה לעקוב אחרי התנועות

הבדיקה החזקה ביותר שיש לאישה בהריון ללא בדיקות רפואיות ששלומו של התינוק בסדר היא מעקב אחרי של ההרגשה העובר שזז בבטן, החל משבוע 22 להריון כבר האחות או הרופא ישאלו במעקב ההריון האם כבר האישה מרגישה את העובר שלה זז בבטן,

העובר לא זז כל הזמן אלא יש לו מעגליות מחזורית של זמני שינה וערנות, בתחילה קשה לעקוב אחרי החוקיות הזו ,אך בהמשך ההריון אפשר יותר לעקוב אחרי המחזוריות של השינה של העובר, בעצם כמו תינוק שנולד שישן יותר משהוא ער כך גם התינוק בבטן ישן לא מעט.

תנועות עובר- תקשורת עם התינוק שבבטן

התינוק שבתוך הבטן הוא אדם חי, יש לו כבר העדפות משלו, ואת אמא שלו יכולה להרגיש אפילו לפעמים מה הוא אוהב או מעדיף, איך? על פי תנועות העובר, כך הוא יכול לתקשר איתך,

שימי לב כשאת אוכלת מאכלים מסויימים שאחריהם יש לך תנועות מטורפות בבטן, מה אכלת?
כשאת שומעת מוזיקה או מדברת עם אדם אהוב, מה שמעת? עם מי דיברת?
וגם מה הרגשת? לתינוק שלך יש מימד שהוא יכול להרגיש אותך גם מבפנים, הוא קרוב כל כך לליבך שכשאת מתרגשת הוא ממש מרגיש את מנגינת קצב הלב שלך שמשתנה, שימי לב באיזה זמנים התינוק שלך זז במיוחד, או מה שמעת, אכלת, ואפילו חשבת בדיוק… זה מדהים כמה שזה נכון.

מעקב תנועות עובר- נורות אזהרה

ובכל זאת, ההנחיה הרפואית הקלאסית היא לבדוק תנועות עובר 3 פעמים ביום, בוקר, צהרים וערב, למרות שהעובר לרוב זז הרבה יותר מזה.

מה בודקים?
אישה שעוקבת אחרי תנועות העובר שלה אמורה להבחין בלפחות 3 תזוזות במהלך חצי שעה גם תנועה חלשה נחשבת. מומלץ לשכב על צד שמאל כדי להרגיש טוב יותר את התנועות, אם לאחר כשעה האישה בהריון לא הצליחה להרגיש תזוזות  נוספות למרות ששכבה ואכלה משהו מתוק רצוי להגיע למרכז רפואי לאישה להיבדק.

ובכל מקרה כל תחושה של האמא שיש ירידה בתנועות העובר, והעובר לא זז לפי הדפוס שאליו האמא רגילה, כדאי לקחת ברצינות ולבדוק את שלום העובר, כיוון שעירנות של אימהות מנעו הרבה פעמים דברים לא טובים, או גילו מוקדם מצוקת עובר שהיה ניתן לטפל בה בזכות עירנות האמא.

 גם אם באמצע הלילה יש לאמא תחושה שמשהו לא בסדר ויש הפחתה בתנועות העובר, חשוב להגיע מיידית! לבדיקה רפואית, לא לחכות לבוקר (כדאי להתייעץ עם מוקד אחיות טלפוני קודם, בכל קופת חולים בישראל יש היום מוקד להריון ולידה)

כרית הריון- תנועות עובר

כרית הריון יכולה לעזור לאישה לשכב בנוחות על צד שמאל כדי שתוכל לעשות את הבדיקה היומית של תנועות העובר, השכיבה יכולה להיות נעימה הרבה יותר בעזרת השימוש בכרית

כדאי לדעת-

העובר זז יותר אחרי אוכל, ובעיקר אוכל מתוק, אם כי יש תינוקות שיזוזו יותר אחרי מאכלים מסויימים שהאם אכלה וזה כנראה ממש אהוב עליהם (אולי  התינוק שלכם אוהב קובה חמוסטה, או קוסקוס, ואולי מרק בורשט של סבתא) תתחילו לבדוק כמה הוא זז אחרי כל מאכל…

ובנוסף, אמהות מדווחות על תזוזות של התינוק כשהן שומעות אדם שהאמא מחבבת (או אולי שהעובר מחבב) , וגם כשנשמעת מוזיקה אהובה לרוב האמא תרגיש את התינוק שלה “רוקד” בבטן

כרית-הריון-והנקה-בז'

ריבוי תנועות עובר- מה זה?

לפעמים יכול להיות לאמא תחושה שהתינוק שלה זז יותר מדי וגם זה לא בסדר, כדאי להירגע שזה לרוב קורה כשהתינוק גדל וכל תנועה שלו מתחילה להיות מורגשת ולכן קל יותר לזהות כל תנועה, אך לא אמורה להיות בעיה עם הרבה תנועות, פשוט נסי להכיר את דפוס השינה והעירנות של התינוק שלך, וכך יהיה לך יותר קל להבין מהם התנועות הרגילות שלו.

בנוסף, בזמן הליכה או פעילות גופנית של האם קשה יותר להרגיש את תזוזות העובר גם אם הוא זז תוך כדי, אך בזמן שכיבה או מנוחה התנועות של העובר מורגשות ממש.

מה קורה שמפסיקים להרגיש תנועות עובר

אם הגעת לשבוע 24 ועדיין לא הרגשת תנועות עובר כדאי שתיידעי את הרופא שמלווה את ההריון שלך, ואם הרגשת תנועות עובר אך במהלך ההריון פתאום את מרגישה שהפסיקו תנועות העובר, חשוב שתפני לעצמך זמן מיידית לבדיקה חוזרת של תנועות העובר, שכבי על צד  שמאל כחצי שעה, אכלי משהו מתוק, אם בזמן הזה לא הרגשת שום תנועה פני לבדיקה רפואית מיידית.

מה אעשה אם אני חוששת כל הזמן שאני לא מרגישה את תנועות העובר?

נשים רבות חוששות במהלך ההריון מכל מיני דברים שעלולים לקרות לעובר שלהן, דבר ראשון אמתי  או הפריכי את החשש שלך באמצעות עובדות, את לא מרגישה את העובר? נסי לחשוב מתי הרגשת אותו לאחרונה? אם זה היה לפני עשר דקות אז לרוב הכל תקין ואת סתם חוששת, אבל אם עבר זמן ממושך מהתנועות האחרונות כדאי שתעשי בדיקה חוזרת של מעקב תנועות עובר, כמו שכתבנו קודם, שכבי ונסי להרגיש תנועות עובר,

 אם את עדיין לא מרגישה, אל תחששי לפנות למוקד הרפואי, גם אם את חושבת שכבר פנית “הרבה פעמים”, או שכבר מכירים אותך שם, או שאת אולי חוששת מיחס מזלזל מצד הצוות שהגעת “סתם”, דעי שלרוב הצוות הרפואי מעדיף שיגיעו נשים עם “אזעקות שווא” כמה פעמים מאשר באמת תהיה התראה על מצוקת עובר ונשים יחששו להגיע לבדיקה, ולכן, אם את אכן חוששת ולא מרגישה את העובר שלך כפי שאת רגילה להרגיש, אל תחששי ופני לבדיקה רפואית.

תנועות עובר בחודש תשיעי

יש נשים שחושבות שבחודש התשיעי או ממש לקראת הלידה תנועות העובר פוחתות, אז זהו שזה לא מדויק, אמנם בחודש תשיעי יש לעובר פחות מקום “להשתולל” בתוך הבטן, כי הוא גדל ותופס את כל החלל האפשרי, אך התינוק בבטן ממשיך לזוז ממש עד הלידה, וגם בלידה, ולכן עדיין חשוב לשים לב לתנועות העובר כל עוד הוא לא נולד

לסיכום, תנועות עובר

הם  כלי חשוב שאישה יכולה להרגיש את התינוק שלה בתוכה, לא רק רפואית זה עוזר לגלות על מצבו הרפואי של התינוק שבתוך הבטן, עצם התחושה של העובר זז בתוך הבטן עוזרת להיקשרות של האמא לתינוק (גם האבא יכול אם ינסה להרגיש את התינוק זז על ידי הנחת היד על הבטן של בת זוגו)

את הקשר המשפחתי אפשר לרקום כבר מהשלב הראשוני של העובר בבטן אמו, גם את האחים הגדולים אפשר לחבר למוחשיות של התינוק שבבטן, ממש חגיגה, התינוק כבר זז בתוכך ואת כבר יכולה להתחיל להתכונן ללידה, ולחשוב איזה כיף יהיה כשתפגשו כולכם אחרי שהעובר שלך יצא מתוך הבטן הנעימה והחמימה.

שתף את המאמר

מאמרים מומלצים
0
    0
    סל הקניות שלך
    סל הקניות ריק
      Calculate Shipping
      מימוש קופון

      לחפש את המוצר המושלם עבורך

      לא מצאת את מה שחיפשת ? שלחי לנו הודעה !