לוגו הריונית חדש
כרית הריון והנקה
שבוע 28

שבוע 28 להריון

0%
טרימסטר 3
חודש 7

12 שבועות ללידה המשוערת

טרימסטר שלישי

כמה זמן לדעתך אדם יכול לעמוד על הראש? צודקת, לא הרבה זמן, אך הידעת שתינוקך כבר משבוע 28 להריון מתחיל להיות בתנוחה הפוכה כשראשו כלפי מטה וגופו כלפי מעלה, והוא יהיה כך מספר שבועות לא מבוטל, אלוף התינוק שלך!, כבר אמרנו?

מזל טוב! נכנס לשליש השלישי והאחרון של ההריון, וגם לחודש שביעי, זה שלב מרגש בין שלבי ההריון.

מה קורה לך בזמן שבוע 28 להריון

נימול בכפות הידיים-

אולי את לא מרגישה אך גופך מתכונן לקראת הלידה שתגיע עוד זמן מה, כלי הדם התרחבו ויתכן תחושות של נימול או הירדמות בכף היד, או באצבעות הידיים

אם את חשה כאב בפרק כף היד וקשה לך להזיז את פרק כף היד יתכן וזה תסמונת התעלה הקרפלית, זו תסמונת שנפוצה בזמן ההיריון, ונובעת מקושי בזרימת דם לכיוון הידיים, לפעמים זה מאוד כואב עד כדי חוסר תפקוד ביד, המזל שזה עובר לאחר הלידה.

החלב מתחיל-

יש נשים שמשבוע 28 כבר מתחילות להרגיש שמהשדיים שלהן מטפטף חלב, בכמויות קטנות אמנם, אך זה קורה, אל דאגה! היווצרות החלב היא חלב תקין בתהליך ההכנה לקראת הלידה, ובשבועות הבאים זה יכול להמשך או להפסיק, לא לכל הנשים יש את אותו הדבר, אם הנוזל הזה מפריע לך או בכמות גדולה, את יכולה לשים בתוך החזייה רפידות הנקה שיספגו את הנוזלים.

שינויים במצב הרוח-

עכשיו כשאת נכנסת לשליש השלישי של ההריון, כמות ההורמונים בגוף שלך עולה, ויתכנו שינויים במצב הרוח בהריון, ואולי את מרגישה קצת לחוצה או מפחדת מהלידה, יתכן שכבר קשה לך בעבודה, או פיזית לתפקד, וזה לא מוסיף למצב הרוח שלך,

זה בסדר אם יש שינויים ותנודות במצב הרוח, גם עצבנות וחוסר סבלנות בשלב הזה הגיונית ונפוצה, אם את מרגישה שהחרדה משתקת אותך, או אם הרגשות העצב והדכדוך ממשיכים במשך זמן ארוך יחסית, (כשבועיים או יותר)

כשמרגישים חרדה מתמשכת מומלץ לפנות לרופא שלך וליידע אותו, עזרה מקצועית נקודתית מאוד יכולה לשפר את ההרגשה, לפני שהיא עלולה להתפתח לדיכאון בהריון.

המלצות לזמן שבוע 28 בהריון

שבוע 28

נקיון וחיידקים בהריון-

התינוק שלך כל כך עדין ושברירי עדיין בתוך הרחם, הוא זקוק לשמירה שלך, ואכן הרחם שלך משמש לו כשומר, מחמם אותו, מזרים לו אוכל וחמצן, וגם מגן עליו מפני חיידקים, כדי לעזור לרחם להגן על התינוק חשוב שתזהרי גם את מלהכניס חיידקים לגופך,

מה צריך לעשות?

  • לשטוף או לחטא ידיים לפני אוכל, או בחזרה מיציאה בחוץ

  • אם יש לך חתול בבית חשוב להיזהר לשטוף את הידיים טוב לאחר ריקון הצואה שלו (יש בה חומר שעלול להיות מסוכן לתינוק שלך)

  • אם יש לך עוד ילדים שאת מחליפה להם קקי, תקפידי לשטוף ידיים עם סבון, שלא יכנסו אלייך זיהומים

  • הקפידי על תזונה מותאמת לנשים בהריון, לא לאכול לדוגמא בשר או דג נא, (גם לא סושי) וגם לא ביצים לא מבושלות, כל אלו עלולים להכניס לתוכך חיידקים שעלולים להזיק לתינוק.

  • אם את יודעת על מישהו שלידך שהוא חולה או מצונן, השתדלי להתרחק כדי לא להדבק, אפשר לשים גם מסיכה על הפנים, למרות שכמעט אין אנשים שהולכים עם מסיכה, כשתכף מגיעים לשנת 2024 לאחר שהסתיימה מגיפת הקורונה לפני שנתיים.

דימוי גוף בהריון-

 עכשיו שגופך מתחיל לשנות את מראהו, יתכן שאת מרגישה רגשות מעורבים ביחס לאיך שאת נראית, מצד אחד את משמינה ומתעגלת וכבר אין ספק שרזה את לא, גם אם היית קודם, ומצד שני השומן הזה הוא הדבר הבריא ביותר שכל אישה יכולה לאחל לעצמה, להיות שמנה מהיריון,

השתדלי להסתכל על עצמך בחיוביות ולעודד את עצמך שאת נראית מושלמת, בתרבויות העתיקות וגם בימינו יש שחושבים כך, שאשה בהריון היא האשה המושכת והאטרקטיבית בתבל, כיוון שהיא סמל הפוריות והיא מוכיחה שיש ביכולתה להתרבות.

בכל מקרה נסי לאהוב את עצמך ואת המראה החדש שנהיה לך, זה יעשה לך רק טוב.

הכנה ללידה- תרגול נשימות-

החל משבוע 28 להיריון כדאי לתרגל נשימות, הנשימות יקלו עלייך מאוד בשלב הלידה, ישנם סוגי נשימות שונים, אך הנפוץ ביותר הוא : לקחת אויר מלוא הריאות ולנשוף את האויר לאט לאט כשהשפתיים מכווצות והאויר יוצא בקושי מהשפתיים,ואז לעצור את הנשימה לכמה שניות, ושוב לקחת אויר מלוא הריאות… תרגלי את הנשימות שיעזרו לעבור את הלידה בקלות.

ברזל בהריון-

כשהתינוק שלך נכנס עכשיו לגדילה מהירה עד הלידה כמות הברזל שאת צריכה גודלת, את יכולה להעשיר את המזון שלך באוכל עם הרבה ברזל, כמו בשר, הודו, ביצים, דגים, או מזונות טבעוניים כמו טחינה, אגוזים, קוואקר, קטניות, סלק, קינואה, חשוב לציין שכמות הברזל במזון היא פחות חשובה מאשר כמות הספיגה של הגוף מאותו מזון, כיוון שלחלק מהמזונות יש ברזל בכמות גבוהה אך הגוף לא מצליח להשאיר אצלו מזה הרבה,

במזונות מן החי יש את הספיגה הגבוה של ברזל בדרך כלל, ובכל אופן נשים רבות צריכות לקבל תוספי ברזל בכדורים, אבקה, או אפילו בעירוי לווריד במקרים קיצוניים.

במישור הרוחני

דימוי גוף חיובי,הוא נושא מאוד חשוב, במיוחד אצל נשים, מודל היופי בתקופה שלנו הוא רזון, ואישה בהריון לא יכולה להיות שטוחת בטן, או רזה במושגים של עולם האופנה, אך חשוב לעבוד על דימוי הגוף שלך

, ואם את מאותגרת עם הנושא הזה אל תשארי לבד, פני לעזרה מקצועית, אפילו לטווח קצר, חבל להרוס את החוויה של ההריון בגלל זה,
דימוי עצמי חיובי זה משהו אחר, האמת, אפילו לא קשור להריון, לכל אדם בעולם יש דימוי עצמי (מה אני חושבת על עצמי, ומה אני חושבת שאחרים חושבים עלי)

מה שאנחנו חושבות על עצמנו משפיע ישירות על מה שחושבים עלינו, (נסו להזכר במישהי שעפה על עצמה באמת, ויש לה דימוי עצמי גבוה, ואיך אנשים מתייחסים אליה בהתאם) לעומת מישהי שחושבת שהיא “לא משהו”, כולם מסביב לומדים “לזרום איתה” ולחשוב גם כמוה,

בתכלס, מה עושים?
שפרי את הדימוי העצמי שלך, חלקי לעצמך מחמאות, אל תחכי שיחלקו לך, (כן! זה לא מוזר, וגם לא חייבת לעשות את זה בקול), אם עשית משהו שהצלחת בו חשבי “איזה טובה אני” , ” וואוו שאפו לי” , “אני אלופה”, “אני זריזה” או כל מחמאה אחרת שהיית רוצה שיגידו לך כשאת מצליחה, אם תשנני את זה לעצמך תגלי שאת משפרת את הדימוי העצמי שלך, וגם סביבך אנשים מקבלים אותך יותר טוב…

איך זה קשור לתינוק שלך?
סופר קשור, התינוק שלך הולך לחכות אותך בכל מה שהוא יכול, גם הוא (או היא) ילמדו לחשוב על עצמם כמו שאת, הכל הם לומדים מההורים, ואת בטוח רוצה לשפר לתינוק שלך את הדימוי העצמי…. אז תתחילי עם עצמך.

עובר בשבוע 13 14 15 להריון

מה קורה לתינוק שבתוכך

תינוק מתאמן-

התינוק שבתוכך זז בקצב מואץ, מניע ידיים ורגלים, עושה סלטות בבטן שלך, ומתאמן על נשימות, אלו חלק מהמאמצים שלו להתקדם ולהתכונן למעבר לעולם האמיתי.

העובר כל הזמן משנה את תנוחתו והמנח שנמצא בו, לקראת הלידה אמור להיות בתנוחה שהראש למטה, ולהתקבע על התנוחה, אבל יש לו עוד כמה שבועות, כדי להתהפך ולהשאר במצב הזה עד סוף הלידה, כרגע יתכן שהוא בבוקר עם הראש כלפי מטה ובערב עם הראש כלפי מעלה, או בכלל בצד, כל זמן שיש לו מקום הוא זז.

המערכת החיסונית-

לתינוק בתוך הרחם מתפתחת מערכת חיסונית משל עצמו, כבר מעכשיו בשבוע ה28 להריון התינוק מפתח את המערכת החיסונית שצריכה להגן עליו כל החיים מוירוסים וחיידקים, אמנם עכשיו הוא קטן מידי כדי להתמודד עם סכנות כאלו, והרחם של האמא שומר עליו,

אך גם נוגדנים שיש לאמא בתוך הדם שלה ממחלות שהיא עברה והתגברה עליהם הופכים להיות “בתורשה” לתינוק שלה, והוא יוולד עם נוגדנים שיעזרו לו בתקופת חייו הראשונה.

יש לך גבר בבטן?

אם יש לך תינוק בן בבטן, אז כדאי שתדעי שבשבוע הזה האשכים שלו יורדים מחלל הבטן ונכנסים לשק האשכים, (כשהוא יוולד תוכלי לראות כמו 2 עיגולים בתוך האשכים שלו) התהליך הזה מאוד חשוב לעתיד של התינוק ולרבייה שלו כשיתבגר.

 

שבוע הבא- שבוע 29 להריון

שבוע קודם- שבוע 27 להריון

שתף את המאמר

מאמרים מומלצים
0
    0
    סל הקניות שלך
    סל הקניות ריק
      Calculate Shipping
      מימוש קופון

      לחפש את המוצר המושלם עבורך

      לא מצאת את מה שחיפשת ? שלחי לנו הודעה !