לוגו הריונית חדש
כרית הריון
טחורים בהריון

טחורים בהריון

 טחורים בהריון הוא הנושא הכי לא מדובר אך די נפוץ בציבור הנשים ההריוניות, כ-20% מהנשים בהריון יסבלו מטחורים בהריון או לאחר הלידה,

מהם טחורים? ומה אפשר לעשות כשהם מופיעים, הכל על החוויה הלא נעימה שנקראת טחורים בהריון.

מה זה טחורים בהריון

טחורים הם כלי דם נפוחים הנמצאים ברקטום (פי הטבעת),בזמן הריון כשהתינוק גדל בבטן והמשקל לוחץ על האגן של האישה נוצר לחץ גדול על הורידים העדינים באזור פי הטבעת, וכשיש לחץ הדם לא מתנקז כראוי וגורם לדימום או לפציעה של הורידים בעת עשיית הצרכים, בנוסף לזה, אם הצרכים הם קשים או שהאישה סובלת מעצירויות הסיכוי לטחורים גדל פי כמה.

איך אדע אם מה שיש לי זה טחורים?

את הכאב הזה לא ממש אפשר לפספס, אם את מרגישה כאב עז בזמן עשיית צרכים או שאת רואה דימום מפי הטבעת על נייר טואלט (דימום אדום עז) סביר להניח שטחורים זה התופעה שאת סובלת ממנה, וזה בהחלט סבל בל יתואר, התסמינים הנפוצים הם: כאב בינוני עד חזק ואפילו בלתי נסבל, גרד מקומי, נפיחות, גירוי, דימום, הפרשות מפי הטבעת (חשוב להבחין שאלו לא הפרשות מהנרתיק)

אל ייאוש ישנם דרכים להקלה על התסמינים ואפילו אפשר להגיע לריפוי סופי, תלוי בדרגת הטחורים ולרוב תקופה אחרי הלידה זה מסתיים, אבל חשוב לא להזניח ולקבל טיפול רפואי, לא רק להקלה על התסמינים, גם לריפוי המקום כדי שלא יחזור על עצמו התופעה.

מה ההבדל בין פיסורה לטחורים בהריון

טחורים בהריון הם ורידים נפוחים כואבים ומדממים שנמצאים בפי הטבעת ומקשים מאוד על עשיית הצרכים ובכלל על ההליכה, ישיבה, ועל התחושה הכללית, הפיסורה היא קרע שנגרם בעקבות הטחורים, בפיסורה קשה יותר לטפל כיוון שזה קרע בעור, וגם הכאב בפיסורה הוא לרוב יותר מתמשך ומלווה בדימום רב או בהפרשות.

איך להקל על כאב?

כשאת בשירותים אם התחושה היא שהצואה צריכה לצאת וזה לא יוצא וכואב מאוד ללחוץ ישנם מספר עצות:

  1. הירגעי, נשמי עמוק ואל תעצרי את הנשימה כדי ללחוץ אלא נשפי לאט דרך חור קטן בפה, זה עוזר לשרירי הרקטום להשתחרר וכך הצואה תוכל לצאת בפחות כאב.
  2. זרם מים קרים (חלש! לא חזק) לכיוון פי הטבעת שמכוון תוך כדי עשיית הצרכים יעזור להוציא את מה שצריך בלי הכאב החזק שמלווה.
  3. בסיום עשיית הצרכים אל תנגבי את המקום חזק עם נייר טואלט, עדיף מאוד שזה יהיה עם מגבונים (או נייר טואלט רטוב) וללא ניגוב חזק, כדי לא לפצוע.
  4. אם אחרי עשיית הצרכים עדיין כואב לך מומלץ לשבת על קרח (אפשר על הפלסטיקים שנועדו לשמור על קור בצידנית למשל), הקור מפחית את הנפיחות בורידים ומקל משמעותית על הכאב.
  5. משחות וקרמים המיועדים להקלה על הכאב ולהפחתת הנפיחות בשרירי הרקטום, התייעצי עם רופא או עם הרוקח בבית המרקחת לגבי איזו משחה יכולה להתאים לך.
  6. אל תתאפקי כשאת צריכה לעשות בשירותים- נשים שסובלות מטחורים בהריון מפחדות לפעמים לעשות צרכים מהפחד מהכאב שהולך להגיע, חשוב להבין שהתאפקות תגרום לעצירות, ועצירות גורמת לצואה קשה שפוצעת יותר את כלי הדם העדינים שגם ככה פצועים ומנסים להחלים, עדיף שהצואה שלך תהיה רכה מאוד, אך הזהרי גם מלהגיע עד כדי שלשול בהריון.

מה אפשר לעשות כדי למנוע טחורים בהריון

אם עוד לא התחלת להרגיש טחורים, או שקרה לך פעם אחת ואת רוצה שלא יחזור על עצמו יש מה לעשות,

דרכי מניעה לטחורים בהריון:

 * שתי הרבה מים– שתיית מים חשובה כל ההיריון, אך לגבי טחורים היא ממש קריטית,כיוון שהיא משנה את האיזון של הנוזלים בקיבה, חוסר בנוזלים יתבטא מיידית בצואה קשה ויבשה שבצירוף הטחורים יכולה להיות סיוט אחד גדול, אז תשתי, והרבה, מאוד מומלץ.

אכילה של מאכלים בעלי סיבים תזונתיים- סיבים תזונתיים עוזרים להקלה על הקיבה, ומקלים על היציאות שלא יהיו קשות מידי, אכילה של סיבים תזונתיים עוזרת מאוד להפחתה של טחורים, אם קשה לך לשנות תזונה בהריון ולאכול הרבה סיבים תזונתיים (פירות וירקות בעיקר עליים) , ישנה אבקה הנמכרת בבתי מרקחת המורכבת מסיבים תזונתיים, אפשר להוסיף אותה למים ולשתות, זה עוזר מיידית להקלה על יציאות שלא יהיו קשות ויפצעו את הטחורים שוב.

אל תשבי הרבה מידי זמן באסלה – השתדלי לקום מיד כשסיימת, אם את רוצה להמשיך להסתכל בטלפון למשל, אל תעשי זאת תוך כדי ישיבה של עשיית צרכים, את מזיקה לרצפת האגן ומגדילה את הסיכוי לטחורים, עדיף לסגור את האסלה ולשבת על המכסה, רק לא לשבת מעל האוויר זמן רב מידי ללא צורך, אגב זו עצה שיכולה להועיל גם לרצפת אגן שלא תחלש מידי.

*  פעילות גופנית מתונה וקבועה – תעזור לך להפעיל את מחזור הדם שבגופך, ולמרות שנפח הדם בגוף עלה משמעותית יהיה לך פחות תקיעות של דם בורידים וממילא פחות טחורים בהריון.

השריה באמבטיה – מועילה מאוד להפחתת הכאב, אם המים קרים ההקלה מיידית ומתמשכת, (במים חמים כלי הדם מתרחבים וכיוון שגם ככה יש עומס של דם על הצינורות של הורידים תיווצר בעיה כפולה לורידים שתגרום לכאבים עזים יותר בהמשך), במקרים כואבים יותר אפשר לשבת אפילו על קרחונית (פלסטיק שמיועד לשמירת קור בצידנית בדרכים)

משחת אלחוש- רופא או רוקח יוכלו להפנות אותך למשחת אלחוש שיכולה להקל על הכאב באופן מיידי, שימי לב שהיא אינה פותרת את הבעיה, רק משכיחה את הכאב לזמן מה, כך שעדיין חשוב לשמור על העצות האחרות שיפסיקו את מעגל הכאב שקיים בטחורים.

*ישיבה ממושכת על כרית הריון או  גלגל ים עם חור באמצע, כשהחלק של אזור פי הטבעת הכאוב נמצא “באוויר”, מקל על הכאב בזמן ישיבה

המומחים מספרים על טחורים בהריון

טחורים הם תופעה לא נעימה של ורידים מדממים, נפוחים, וכואבים באזור הרקטום, את התופעה ניתן לזהות בתחילה על ידי התלונה של הכאב אותה חווה המטופלת,

לטחורים ישנם מספר דרגות של חומרה
טחורים בדרגה 1 ו-2 הם טחורים במצב התחלתי או במצב קל יחסית, הטיפול בהם נעשה לרוב על ידי שינוי תזונתי לאוכל רך עם סיביים תזונתיים ושתיה מרובה,

ולאחר ימים ספורים ניתן לחזור לפעילות מעיים תקינה שלא מלווה בדימום או בכאב,


אך טחורים בדרגות 3 ו-4 לרוב מצריכים התערבות רפואית,
ישנם דרכים שונות של טיפולים להקלה ולריפוי טחורים, בתחילה מנסים משחות רפואיות שונות ונרות להחדרה לרקטום המכווץ את כלי הדם, אם זה לא מועיל ישנם טיפולים נוספים
בינהם קשירת הטחור עד כדי העלמתו, טיפול בקרן לייזר, או העלמת הטחור על ידי שימוש בחנקן, חשוב להגיע לרופא על מנת שיאבחן באיזו דרגת חומרה הטחורים כעת.

סיפורה האישי של שירי שהסכימה לשתף

 בהריון השני הרגשתי נהדר, רוב ההריון היה ממש בסדר, גם את הלידה עברנו בשלום, נולדה לנו תינוקת יפיפיה, והכל היה טוב ויפה… עד אחרי חודש מהלידה, פתאום התחילו לי כאבי תופת בישבן, הרגשתי שאני נפגשתי עם הגיהנום בכבודו ובעצמו, והוא ממש איתי יחד באסלה, הכאב היה מאוד חזק ועוצמתי, התביישתי ללכת לרופאה, אולי היא תבדוק ותחטט שוב באזור אינטימי, לא מזמן השתחררתי מתקופת הלידה שבה נגעו בי באיברים הכי אישיים, אבל לא היתה לי ברירה, הרופאה רק שמעה מה אני מתארת ומיד הבינה (לא בדקה פיזית אפילו), ורשמה לי מרשם של תרופת פלא שממש עזרה לי, במקביל המליצה לשנות תזונה כדי שלא יחזור לי הטחורים, ומאז הכל נעלם כאילו לא היה מעולם….

לסיכום, טחורים בהריון או אחרי לידה מטרידים המון נשים, אך הרבה פעמים פשוט לא מדברים על זה, חבל לסבול בשקט יש מה לעשות ואיך להקל על הסבל הרב שכרוך בכך, אם גם את סובלת מטחורים בזמן ההיריון אל תאפשרי לעצמך לסבול, פני לטיפול מקצועי שיאפשר לך להנות מההיריון או מהתקופה של  אחרי הלידה עם מינימום הפרעות.

שתף את המאמר

מאמרים מומלצים
0
    0
    סל הקניות שלך
    סל הקניות ריק
      Calculate Shipping
      מימוש קופון

      לחפש את המוצר המושלם עבורך

      לא מצאת את מה שחיפשת ? שלחי לנו הודעה !