לוגו הריונית חדש
כרית הריון
טיסה ב הריון

טיסה בהריון

מתי אסור לטוס בהריון? באיזה שבועות לא יאפשרו לך טיסה בהריון? מה ממש לא עושים לפני או במהלך טיסה, אם אתן בהריון ומתכננות לטוס לחופשה, למשפחה, או מכל סיבה שהיא, כתבה הכי הריונית שיש על טיסה בהריון

מתי אסור לטוס בהריון

קודם כל לפני שתכנסו ללחץ, נרגיע באמירה כללית שמותר לטוס בהריון! אבל…. (הנה זה בא) כל עוד ההריון תקין ואין בעיות רפואיות כלשהן אין מניעה לטוס בהריון, אך אם ישנם סיבוכים כלשהם תצטרכו לבדוק עם הרופא שלכם אם אפשרי לטוס, גם בהריון תקין ובריא לא תורשו לעלות על טיסה אם הגעתם לשבועות מתקדמים מאוד, וגם מה חשוב שתדעו לפני טיסה, אל תפספסו.

למי אסור לטוס בהריון:

למרות שהקדמנו שבדרך כלל מותר לנשים בהריון לטוס, בכל זאת תרצו להבין מהם המגבלות ואלו בעיות בהריון יכולות להפריע לטיסה שלכן.

  • נשים שנמצאות בסיכון ללידה מוקדמת, צוואר רחם קצר, דימומים חוזרים בהריון 
  • נשים הסובלות ממחלה כרונית , לב, ריאות, וכו’…
  • הריון מרובה עוברים- הריון של תאומים (או יותר)
  • הריון בסיכון, ונשים שנמצאות בשמירת הריון 
  • כל אישה בהריון שיש איזשהו עיכוב או בעיות בהתפתחות ההריון או הלידה, ושעלול להיות צפוי סיבוכים כלשהם לגבי ההריון או הלידה.
  • נשים משבוע 36 עד 4 שבועות לפני הלידה לא יורשו לטוס אלא אם כן סיבת הטיסה היא רפואית ויש ברשותן אישור רפואי מהרופא, ובנוסף יקבלו אישור מהרופא של חברת התעופה, וגם זה עד שבוע 37. (חשוב לדעת שהאישור הרפואי צריך להיות מ48 השעות האחרונות)
  • נשים בהריון של תאומים יורשו לטוס רק עד שבוע 32
  • נשים בשבוע שלאחר הלידה לא יורשו לטוס, אלא באישור מיוחד של רופא חברת התעופה.

מתי צריך אישור רפואי לטיסה בהריון

נשים בהריון החל משבוע 28 צריכות להחזיק אצלן אישור רפואי מהרופא, האישור יכלול בתוכו את פרטי ההריון (שבוע ההריון למשל) ותאריך הלידה הצפוי, ולהציגו אם תדרש לכך לפני העליה לטיסה, כדאי לדאוג שיהיה אצלכן אישור כזה, גם אם בארץ לא עיכבו אתכן יתכן שבארץ שתחזרו יקפידו יותר, או אם יש עצירת ביניים גם לא כדאי להסתבך עם נהלים של מקומות אחרים.

טיסה בהריון

מתי הכי מומלץ לטוס בהריון

בתחילת ההריון, עד סוף הטרימסטר הראשון נשים מרגישות לרוב חולשה ועייפות, וקשה להן בנוסף לעבור את טלטולי הטיסה, ובנוסף קיים חשש לדימומים והפלות עדיין, גם הבחילות וההקאות יכולות להפוך טיסה קלה לסיוט לא נעים בכלל, ולכן למרות שאין מניעה מבחינת חברות התעופה לטוס בתחילת הריון, לא מומלץ לטוס בתחילת הריון בגלל חווית הטיסה הפחות נעימה.

ובטרימסטר השני לרוב כבר רוב התחושות הלא נעימות הנלוות בהריון נעלמות להן, נשאר הריון נעים בדרך כלל ובמידה שאין שום סיבוך רפואי אז לרוב באמצע ההריון (משבוע 14 24 בערך) האשה ההריונית מרגישה נהדר וזה בדיוק הזמן לטוס, זה אמור לקרות “בערך” בין שבוע 14 לשבוע 24, כך שאם אתן ממש רוצות או צריכות לטוס כדאי לתכנן את הטיסה שלכן בהריון סביב השבועות האלו בהן יהיה לכן יותר קל עם טלטולי הדרך.

 בטרימסטר שלישי שזה החלק האחרון של ההריון, מלבד הקושי הפיזי לטוס ולהיטלטל כשההריון בסופו והתינוק ממש מורגש בכל תזוזה, גם חברות התעופה ובמיוחד חברות הביטוח לא מתלהבות לבטח טיסה בהריון, וגם אלו שמבטחות טיסה בהריון סכום הביטוח גבוה יותר כמובן, בנוסף, חשוב לשים לב שאישה בהריון שטסה צריכה לרכוש פוליסת ביטוח עם כיסוי להריון, אם ישנו סיבוך כלשהו בחו”ל שקשור להריון ואין ביטוח העלויות יכולות להיות גבוהות מאוד, לא רצוי לקחת סיכונים.

חשוב לדעת- טיסה בהריון

לפני הטיסה בהריון כדאי ממש לשים לב לנקודות הבאות:

1. לשים לב ליעד שאליו נוסעת האשה בהריון, חשוב שהיעד לא יהיה מקום שבו ישנם חיידקים ומחלות זיהומיות כמו במדינות עולם שלישי, כדי שלא יעברו חיידקים לעובר, ישנם מקומות המצריכים קבלת חיסונים לפני ההגעה בהריון לא תמיד מומלץ לקבל את כל החיסונים (כדאי להתייעץ כמובן עם סמכות רפואית שאתם סומכים עליה,  כל מקרה לגופו).

2. היי מוכנה עם תקציר של המידע הרפואי שלך של ההריון לכל מקרה שלא יהיה (אם יש לך אפשרות בשפת המקום או באנגלית), אף אחת לא מתכננת סיבוכים ובבטח לא בטיסה לחו”ל, אבל אם יהיו צורך כלשהו בטיפול רפואי שקשור להריון, יהיה קשה יותר מחו”ל להשיג את התקציר הזה, כשאת עדיין בארץ קל מאוד להוציא את התקציר הרפואי שלך (בחלק מקופות החולים ניתן לשלוח פניה באפליקציה לרופא הנשים שלך)

3. השתדלי להזמין מושב נוח ליד המעבר כדי שיהיה לך אפשרות להתרווח וגם ללכת לשירותים בכל פעם שתצטרכי, ואם יש לטיסה שלך חניית ביניים נסי לתכנן זמן לנוח.

4. קרינה בטיסה בהריון-
אם את חוששת מקרינה שעלולה לפגוע בעובר בזמן הריון כדאי שתדעי שהקרינה בטיסה אחת היא לא גבוהה, ורק אם את טסה הרבה מאוד אז כדאי להתייעץ עם הרופא שלך לגבי זה.

במהלך הטיסה בהריון מומלץ לא לשכוח

  1. בהריון יש סיכון לפקקת ורידים-
    שזה לחץ של ורידים ברגליים, שמתגבר בעקבות הלחץ שנמצא בגבהים ומשפיע על רגלי האישה בהריון, יש פתרון שממש עוזר, וזה ללבוש גרביים אלסטיות שמגבירות את זרימת הדם ברגליים, כדאי גם לעסות את הרגליים מידי פעם, כדי שזרימת הדם לרגלים ובגוף תהיה טובה.
  2. לשתות המון מים-
    לתא הנוסעים מוזרם אויר יבש, ולאישה בהריון יש סיכוי גבוה יותר להתייבש, והגוף של אישה בהריון צורך יותר נוזלים, ולכן כדאי לדאוג שיהיה בגוף כמות גבוהה של נוזלים שלא תתייבש, תשתו הרבה, גם אם לא צמאים, וגם אם זה יגרום לך ללכת לשירותים (אם השגת מקום קרוב למעבר כמו בעצות הקודמות, זה לא אמור להיות כל כך נורא)

  3.  כדאי לקום לכמה דקות וללכתבמיוחד אם הטיסה ארוכה, ההליכה מזרימה וממריצה את הדם בגוף ומונעת בצקת ברגליים בטיסה
  1. לחגור את חגורת הבטיחות גבוה מעל הבטן כדי שלא תלחץ על הבטן ולא הדוק מידי-
    יש נשים לא יודעות איך לחגור את חגורת הבטיחות נכון בזמן הריון, ולכן חוגרות “על הבטן” (אולי הן חושבות שזה שומר על העובר) אבל ההיפך הוא הנכון, כשחוגרים את החגורה היא לוחצת על הבטן, חשוב דווקא להקפיד שהחגורה תהיה מעל או מתחת לבטן ולא “על הבטן”, כך היא תשמור על האישה ההריונית, ולא תיצור לחץ חזק על הבטן ישירות על התינוק, שעלול להזיק לו.

חשוב ביותר! מאמר זה מבוסס על מקורות מהימנים רפואיים או ממשלתיים בארץ ובחו”ל, ואינו מחליף ייעוץ רפואי של רופא/ת הנשים או המשפחה, חשוב תמיד להתייעץ עם רופאים ואנשי מקצוע רלוונטים לגבי המקרה הפרטי שלכם, כל הריון ונתוניו המיוחדים.

למקורות נוספים:

 אל על

שתף את המאמר

מאמרים מומלצים
0
    0
    סל הקניות שלך
    סל הקניות ריק
      Calculate Shipping
      מימוש קופון

      לחפש את המוצר המושלם עבורך

      לא מצאת את מה שחיפשת ? שלחי לנו הודעה !