חודש 8
5 שבועות ללידה המשוערת
טרימסטר שלישי
בשבוע 35 להריון העייפות והקושי לישון לא משכיחים ממך את הלידה, שממש כבר מתקרבת בצעדים מהירים, מה זה תוכנית לידה, כמה צריך לשתות, מה זה חיסון שעלת, ומי זו דולה שכולם מדברות עליה? וגם על התינוק שכבר ממש כמעט רוצה לצאת לאוויר העולם, כדאי לקרוא.
מה קורה לך בזמן שבוע 35 להריון
חודש שמיני להריון- שבוע 35
השבוע את ממשיכה להתקדם ולראות באופק את הלידה המתקרבת, שבוע 35 הוא השבוע האחרון של חודש שמיני, החל משבוע הבא את נכנסת לחודש תשיעי והלידה מגיעה לא עוד הרבה זמן, לידה “בזמן” נקראת החל משבוע 36, אבל יש גם לידות של תינוקות בריאים בשבוע 35 להריון.
תוכנית לידה-
בשנים האחרונות החלה מגמה הולכת וגודלת בארץ ובכל העולם של נשים שמכינות “תוכנית לידה“, לפני הלידה, ולא מגיעות ללידה בלי הכנה.
מהי תוכנית לידה?
זוהי תוכנית לקראת הלידה, ובתוכה בקשה והוראה מפורשת מראש מה את רוצה שיהיה בלידה, בזמן הלידה לרוב נשים נמצאות במתח, כאובות, ולא מרגישות לפעמים שהן יכולות לומר בקול את ההחלטות שהן היו רוצות מראש, האם את מעדיפה שבמקרה הצורך תקבלי משככי כאבים או דווקא מעדיפה לידה ללא משככים, כל מה שתכננת תוכלי להכין במסמך שנקרא תוכנית לידה! אך תמיד ברגע האמת את יכולה לשנות את החלטתך ולבקש מה שנראה לך לנכון באותו הרגע,
חשוב לדעת-
כדאי לבדוק מראש האם בית היולדות בו את רוצה ללדת מסכים לשתף פעולה עם תוכנית לידה כתובה מראש, והאם צריך להגיע עם התוכנית איתך, או לשלוח להם מראש,
בכל מקרה עדיף שתבקשי ממי שמלווה אותך ללידה (בן זוג, אמא, דולה, או כל מלווה אחרת) שישימו לב בזמן הלידה, האם ממלאים את רצונך בעניינים השונים, ואם לא אז יבקש עבורך לאורך הלידה, לא להתבייש, לא תמיד המיילדות זוכרות בעל פה כל מה שכל יולדת ביקשה בתוכנית שכתבה מראש, ואם המלווה שלכן יחזרו (בנעימות) על הבקשה, ויזכירו להן או יסבו את תשומת ליבן לרצון שלכם, לא תמיד תהיה התנגדות מהצוות המקצועי.
שינה בשבוע 35 להריון
אם עד עכשיו היה לך קשה להירדם, ולמצוא תנוחה טובה לשינה רצופה, לא נעים לאכזב אך החל משבוע 35 להיריון מתחיל הקושי המשמעותי,
אם עדיין אין לך מסיבה כלשהי כרית הריון והנקה כדאי לך כבר ממש להשיג, את ההבדל את תרגישי אחרי שתמצאי תנוחה נוחה לישון עליה למשך זמן ממושך, נשים שמתקשות לישון כבר משבוע 35 להריון, עלולות למצוא את עצמן מותשות מעייפות לקראת שבוע 40 כשהלידה תגיע, הן כבר עם וותק של כמה שבועות טרופי שינה,
אך נשים שמבינות ששינה נורמלית עד כמה שאפשר היא מצרך חשוב יוכלו להפגש עם הלידה מלאות מצברי כוחות, בלי שקיות שינה מסביב לעיניים.
המלצות לזמן שבוע 35 בהריון
לשתות הרבה- בשבוע 35
אל תשכחי לשתות הרבה, הגוף שלך צריך את זה, 2-3 ליטר ביום, זה באמת נראה הרבה אך אם תחלקי את זה לכוס אחת כל שעה עגולה את תגיעי ליעד בקלות, הגוף שלך משתמש הרבה בנוזלים, גם עבור התפקוד של הגוף שלך, וגם עבור התינוק שלמרות שהוא קטן יחסית לגופך, הוא צורך גם נוזלים לגוף, לשליה, למי השפיר, ועוד… בקיצור, שתי המון גם בשבילו.
חיסון שעלת- שבוע 35 להריון
מרגע שתקבלי את החיסון יקח כמה ימים עד שהגוף שלך ייצר נוגדנים תואמים ויכניס את זה גם לתינוק למערכת החיסונית, ולכן את תחכי לרגע האחרון לפני הלידה, ועכשיו גשי לאחות בקופת החולים וקחי חיסון נגד שעלת, החיסון יגן על התינוק שלך עד גיל חצי שנה, ובגיל הזה כבר אפשר לקבל חיסון שוב, שעלת אצל תינוקות שנולדים עלולה להגיע סכנת חיים, וכרוכה בסבל רב וקשיי נשימה משמעותיים, תאפשרי לתינוק שלך להתחיל את החיים מוגן משעלת, ולכי להתחסן בשבוע 35.
קורס הכנה ללידה
בטח כבר סיימת קורס של הכנה ללידה שאליו החלטת להירשם, אם בקורס לימדו אותך נשימות שיעזרו לך לעבור את הצירים, עכשיו כדאי להתחיל להתאמן עליהם עם בן הזוג, אפילו אם את לא מרגישה צירים.
למה כדאי להתאמן על נשימות בצירים מעכשיו?
מכיוון שברגע האמת, קשה מאוד לעשות משהו שמצריך חשיבה, הגוף מרוכז בכאב, ואם התאמנת על הנשימות והקצב מראש, הם הופכות להיות “אוטומטיות” בזמן של צירים אמיתיים, את לא צריכה להקדיש להם יותר מידי מאמץ כדי לחשוב מה עכשיו נושמים, בנוסף, מומלצת הורדת אפליקציה מעכשיו של תזמון צירים יכולה לעזור בלחץ הזה שצריך לבדוק כמה זמן יש בין ציר לציר לפני שנוסעים ללדת, (אל תחכי לרגע האחרון שיש לך צירים ותורידו אפליקציה בהיסטריה, ולא תדעו להפעיל אותה כשאת כאובה…. עכשיו! מיד שתסיימי לקרוא.)
דולה בלידה
מי ילווה אותך ללידה? חוץ מבן הזוג כמובן… אמא, אחות, חברה קרובה, או דולה, לכל יולדת העדפות משלה, אם את מתכננת על מישהי מסויימת שקרובה אלייך שתגיע איתך ללידה, מומלץ לומר לה זאת בפה מלא ולוודא שאכן היא רוצה ויכולה להגיע איתך ובהתראה של זמן קצר בכל זמן שיהיה, שיחה מקדימה איתה/ו על מה את רוצה שיהיה בלידה יכולה לפתור לך הרבה בעיות אחר כך,
ישנם יולדות הבוחרות לקחת דולה
מהי דולה?
דולה היא תומכת לידה המלווה את האישה במסע ללידה אפילו עוד לפני הציר הראשון, אפשר לקרוא כאן בהרחבה עוד על דולה, אישה שעברה בעצמה לידות, וגם מומחית בתהליך הלידה והיא יכולה לעזור לך רבות, החל מלהיות לצידך בשעות הקשות, להבין אותך ועד לעשות לך מסאז’ או רפלקסולוגיה בכפות הרגליים (לרוב יש לדולות עוד כישורים או ידע נוסף שעוזר ללידה), ישנם קופות חולים שמשתתפות בהוצאה של הדולה ויש שלא, זה גם תלוי בסוג הביטוח בריאות שלכם.
חשוב מאוד לערוך מפגש לפני הלידה ולתאם ציפיות, ולהבין מה השקפת חייה והאם זה דומה למה שאת מדמיינת ורוצה עבורך, (לדוג’ דולה שכל השקפתה היא כמה שפחות התערבות רפואית ולידה טבעית ללא משככי כאבים לעומת יולדת שכל מה שהיא חושבת עליו זה שבשניה הראשונה שתגיע כבר תבקש אפידורל, היולדת עלולה למצוא את עצמה במצב שהיא רוצה אפידורל אבל לא מבקשת כי הדולה אומרת לנסות עוד…) זה אולי מקרה קיצוני יחסית, אבל זה ממחיש את הצורך בחיבור ביניכן.
תנועות עובר
המשיכי לעקוב אחרי התנועות של העובר, את היחידה שמרגישה אותו, והמעקב אחרי התנועות הוא כלי חשוב מאוד לבדוק מה שלום העובר שבתוכך, בשבוע 35 העובר שלך כבר מורגש מאוד חזק, והנוכחות שלו בולטת גם בבטן וגם בתנועות העירניות בתוך הבטן, בעיטה אחת שלו (או שלה) והבטן שלך בקפיצה רצינית, כל עוד התנועות של התינוק שלך פעילות זה מעולה, כך את בטוח מרגישה אותו, אבל אם הוא ישנוני, (שזה גם קורה, והרבה) רק הקפידי לשים לב לעקוב 3 פעמים ביום סביב תנועותיו של העובר.
במישור הרוחני
שחרור שליטה- שבוע 35 להריון
היכולת לשחרר שליטה ולהרגע היא מיומנות שצריך להתאמן עליה, אנו רגילות שאנו שולטות על שגרת היומיום שלנו, ויודעות כל פרט שמלווה אותנו, בלידה יש לא מעט נשים שחוות פחד מחוסר השליטה, מאי הוודאות איך תתפתח הלידה, וזה הגיוני מאוד, אך במקום לסבול ולפחד מהתהליך הלא מוכר למדי ניתן להתאמן בלשחרר את השליטה, ולהאמין שהכל יהיה בסדר, ושכל מה שקורה הוא לטובתך, ושיש למעלה אבא אוהב ששומר עלייך ורוצה את טובתך,
עצות לשיפור תחושת השליטה למי שקשה לה:
לנסות לשלוט בדברים הקטנים שאת כן יכולה ונשארים בשליטתך גם במהלך הלידה, במצב הרוח שלך למשל, לנסות להיות רגועה וחיובית כמה שאפשר כדי שחווית הלידה תהיה כמה שיותר נעימה ותיזכר לך לטובה לתמיד.
מה קורה לתינוק שבתוכך
משקל התינוק- שבוע 35 להריון
התינוק שלך שוקל כבר יותר משתי קילו, ואולי אפילו 3 קילו, והוא עדיין ממשיך לצבור שומן ולגדול, בשבועות אלו לקראת הלידה תצטרכי לעבור בדיקת אולטרסאונד להערכת משקל העובר לפני הלידה, הבדיקה הזו חשובה והכרחית, כדי שהצוות שיילד אותך יהיה ערוך לקבל את הלידה שלך עם הנתונים הכי מדוייקים שאפשר, לטובת התינוק שיוולד, וכדי למנוע סיבוכים שעלולים להיות בלידת עובר גדול מידי , או בלידות עובר קטן מידי.
התינוק מוכן כמעט ללידה
הריאות של התינוק כבר בשלות ללידה, והתינוק כבר בעצם כמעט מוכן ללידה, הוא רק צריך עוד קצת לעלות במשקל ולהתחזק עוד לקראת היציאה לחיים עצמאים בעולם, נשימה עצמאית, יכולת לבלוע, ולהוציא פסולת. בינתיים טוב לו בתוך הבטן שלך, איך את יכולה לדעת? אם את מרגישה תנועות, זה הסימן הבסיסי, ואם הבדיקות במעקב הריון יצאו תקינות, אין לו ריבוי או מיעוט מי שפיר והמוניטור ובדיקת סטיק שתן תקינים, זה הנתונים הכי קרובים לגילוי
שבוע הבא- שבוע 36 להריון
שבוע קודם- שבוע 34 להריון